Tags

, , , , ,

Uit Het Vaderland: staat- en letterkundig nieuwsblad van 06-06-1934.

RESIDENTIE REVUE-GEZELSCHAP.

Hier ter stede is opgericht „Het Residentie Revue-Gezelschap”. Binnenkort hoopt het gezelschap zich voor te stellen mét een Schlagerrevue van den bekenden Haagschen auteur Jack Bess, welke bereids in studie is genomen.

Het geheel staat onder artistieke leiding van Harry Nijhuis en Jules Sèron. Reeds werden geëngageerd de dames Marion Thane, solodanseres, Mimi de Jongh, cabaretière, Fransica Prosperi, zangeres. Verder werken mede Joh. Bess, Jack Bess, Harry Nijhuis en Jules Sèron.

Mimi en Jules Sèron

Het ballet bestaat uit „The Six  Dreams”. Costumes worden vervaardigd in eigen atelier. Décors worden vervaardigd in de ateliers van Joop Geezing. De leiding stelt zich voor, naast bespeling van verschillende theaters in den lande, ook vereenigingsavonden op te luisteren. Het gezelschap, bestaat geheel uit Hollandsche krachten