Vandaag is het uitzendschema van de nieuwe serie van Verborgen Verleden bekendgemaakt. De uitzending met Simone Kleinsma, waaraan ik heb mogen meewerken, zal worden uitgezonden op zaterdagavond 30 januari om 20:30 uur op NPO 2.

Een stukje uit het persbericht:

Tijdens alweer het 14e seizoen van de NTR-serie Verborgen verleden zal ook de 100e aflevering worden uitgezonden. Al honderd keer heeft de kijker dan kunnen zien hoe een kleine familiegeschiedenis de grote geschiedenis raakt; hoe thema’s als de Tweede Wereldoorlog, het koloniale verleden of migratie invloed hebben op generaties erna. Koningen en keizers trokken langs, maar ook bedelaars en vondelingen, militairen, prostituees en straatmuzikanten.

Vanaf 9 januari zien we hoe dat zit met de familiegeschiedenissen van Ronald de Boer, Simone Kleinsma, Geert Mak, Rifka Lodeizen, Diederik Ebbinge, Merel Westrik, Danny de Munk en Paul de Leeuw. Er vinden in binnen -en buitenland ontmoetingen plaats met schuinsmarcheerders, kunstenmakers, geleerden, vechtersbazen en heuse verzetshelden. In het kielzog van Johan van Oldenbarnevelt wordt het Binnenhof
bezocht, met een silhouetteur het Rijksmuseum en vanaf Texel vertrekt een oorlogsvloot in de hoop die verdomde Engelsen te verslaan. En had Ronald de Boer het Nederlands elftal nou eigenlijk voor ‘Die Mannschaft’ moeten verruilen?

Zaterdag 30 januari, 20.30 uur, NPO 2: Simone Kleinsma (de 100e aflevering!)
Net als musicalactrice en zangeres Simone Kleinsma zelf komen veel van haar voorouders uit Amsterdam, die stad aan het water waar migranten uit de hele wereld hun geluk zochten. Simone gaat vrolijk op reis naar de oorsprong, ontmoet intrigerende zeevaarders, armoelijders, overspelige types én gaat op zoek naar haar artistieke wortels. Als ze door de eeuwenoude familiekroniek van haar voorouder bladert, leest ze dat verdriet en geluk van alle tijden zijn.