Tags

, ,

Al 13 seizoenen zendt de NTR een documentaireserie uit, waarin Bekende Nederlanders gevolgd worden die op reis gaan om een deel van zijn of haar stamboom te onderzoeken. In januari 2021 start een nieuwe serie van acht afleveringen. In een van deze uitzendingen duikt Simone Kleinsma in de geschiedenis van haar voorouders.

Woensdag 5 augustus 2020 mocht ik haar iets vertellen over onze gezamenlijke voorouders en haar op weg helpen naar een volgende stap verder terug in de tijd. Hiervoor werden opnames gemaakt in de Grote of Walburgiskerk in Zutphen.

In deze kerk bevindt zich de Librije, één van de laatst overgebleven kettingbibliotheken in Europa. Om te weten welke rol deze bibliotheek in onze familiegeschiedenis speelde en wat er allemaal besproken is, zult u programma zelf moeten kijken. De precieze uitzenddatum is nog niet bekend.