Tags

, , , ,

Mijn oud-tante Teuntje Slaterus (1899-1982) bewaarde van alles. Zo kwam er na haar dood een oude schoenendoos tevoorschijn, waarin ze honderden ansichtkaarten verzameld had, de meeste gestuurd door familieleden vanaf hun vakantieadres.

Ik heb een selectie bewaard en zal er hier enkele tonen. Ze zijn mooi om de ansicht zelf, het handschrift en niet op de laatste plaats de postzegels…  een tijdsbeeld.

Hierbij als eerste een ansichtkaart die mijn grootvader Hoezeas Slaterus (1894-1982) in 1931 aan zijn ouders en (thuiswonende) zuster Teuntje vanuit Scheveningen gestuurd had. Ik kan de datum in het poststempel moeilijk lezen, maar ik vermoed dat dat het maandag 3 augustus is geweest.

Scheveningen. Zondag.

Beste ouders en Teun, We zijn in goeden welstand gearriveerd. Prachtige reis. Schitterend weer. Direct naar het strand geweest na aankomst en vandaag ook de geheele dag aan zee geweest. ’t Was hier vandaag enorm druk.

Hartelijke groeten, Sjam, Zeas, Hennie, Zus, Piet.

H. Slaterus

p/a Lammers, Bosschestr. 41, Scheveningen

Vanmorgen bij Kuhnel geweest maar niemand thuis.

Bedoeld is hier Bernard Kuhnel die getrouwd was met Joukje van der Heide, een zuster van een schoonzus van Idanus Hendericus Slaterus. Zij woonden in Voorburg.