Tags

, ,

Op de internetsite van de Koninklijke Bibliotheek zijn weer een groot aantal kranten toegevoegd. Een aantal kende ik al, zoals het archief van de Leeuwarder Courant, maar er zijn ook veel nieuwe titels toegevoegd. Op de zoekterm Slaterus is het aantal hits meer dan verdubbeld: van 2601 tot 5947. Er staan leuke nieuwe vondsten bij!

Zo vond ik in de Surinaamsche courant en Gouvernements advertentie blad de overlijdensdatum van Diana Slaterus. Ik kende wel al deze overlijdensdatum, maar niet haar geboortedatum. Ik weet nu dat zij 46 jaar oud was toen ze op 31 mei 1862 in Paramaribo overleed. Ze is dus geboren in 1815 of voorjaar 1816.

Een andere leuke vondst is de aankondiging van het huwelijk van Frederik Lodewijk Slaterus en Mary Anne Pike in de Sumatra-courant : nieuws- en advertentieblad van 17 oktober 1863