Tags

, , , , ,

Vorige zomer heb ik verteld over de fietstocht die mijn pake en beppe in de zomer van 1934 gemaakt hebben. Het was de eerste elf-en-dertig-tocht die de Friese V.V.V. organiseerde. Onlangs vond ik in de kelderkast bij mijn moeder nog een boekje met daarin 41 ansichtkaarten: van elk gemeentehuis één!

Gemeentehuizen van Leeuwarderadeel en Leeuwarden.

Gemeentehuizen van Leeuwarderadeel en Leeuwarden.

Voorin stond een fotootje van mij grootouders met de fietsen in de hand, klaar voor vertrek. Dit maakte de verzameling compleet samen het boekje met de stempels, de herinneringscadeaus (in Hindeloper schilderwerk). Hoewel…

Op de foto is duidelijk te zien dat de deelnemers aan de tocht een vlaggetje aan het stuur hadden gebonden. In de punt van het vaantje zien we de Friese vlag en langs de kant van het koord zien we onder elkaar:

11
en
30

Ik ben benieuwd of iemand nog zo’n vaantje heeft!

Pake Frans Krips (1900-1967) en beppe Pietje Krips-Hoekema (1904-1999)

Pake Frans Krips (1900-1967) en beppe Pietje Krips-Hoekema (1904-1997)